Download


LCD Text Generator at TextSpace.net

Assalamualaikum & selamat datang ke bengkel azamaju sprayworks puncak alam

Myvi to Passo

Assalamualaikum semua,jumpa lagi.
Terima kasih atas kesudian anda melawat 'blog' ini.kali ini saya kongsikan bersama anda detik-detik bilamana kami 'transformasi MYVI >>>> PASSO' ..*jika ada apa-apa kesalahan dari apa sudut sekalipun sila beri teguran selama anda ikuti 'blog' ini,maklumlah saya pun hamba ALLAH yang tak lari dari kesalahan*.

Seperti sedia maklum ini adalah versi MYVI asli darpada PERODUA..

Keadannya selepas di baraikan 'part' depan..

Proses pemasangan 'part' PASSO,adjust skit-skit apa yang patut...

Jika anda lihat 'fender' di bawah ini...inilah yang asal sebelum proses 'mengetuk' sehingga jadi seprti asal yang anda lihat melekat pada kereta tersebut..(bukan semua orang boleh dapat 'body part PASSO dalam keadaan cantik,kalau ada pun...entahlah berapa harganya..)..

Bonnet belakang sebelum dan selepas di cat bahagian dalam dahulu sebelum di pasangkan pada kereta,sekurang-kurangnya semua bahagian kena cat.

Di bawah ini seperti anda lihat,pemasangan telah di lakukan selepas kerja-kerja 'adjust,ketuk' dan sebagainya telah selesai..

Masa untuk cat bermula,'undercoat' dulu...

kebetulan tuan empunya kereta mahukan bonnet depan warna hitam..

Apa yang anda lihat di bawah ini adalah keadaan selepas siap di'warnakan'..

Partner saya sedang pasang barang..layannn


Di bawah ini setelah siap sepenuhnya proses 'penggantian organ luaran MYVI asal kepada PASSO'. Terima kasih pada tuan empunya kereta kerana sudi ke bengkel kami..doa kami semoga anda sentiasa dalam keadaan sihat dan selamat selalu.

5 bersoaljawab:

deenoh berkata...

info yang berguna..dino

joe berkata...

Terima kasih DINo..welcome to my blog...

Tanpa Nama berkata...

salam..harga cat yang macam ni berapa kalau luaq dalam?untuk kereta satria thn 97

artmuslim berkata...

Assalamualaikum. Tahniah. Blog sedara amat berinformasi. Sy ingin menyokong bisnes sedara sesama Islam... cuma sy tinggal jauh di bangi. anyway, kalau tak keberatan boleh beri anggaran kos cat kenari warna asal silver metalik? ada ketuk sikit (sikit giler) 3-4 tempat. Tp paling penting boleh siap dlm seminggu ke? dlm bulan puasa dr 10 - 17 ogos? sbb waktu tu je sy dapat pinjam kereta kawan buat backup gi kerja.

Apapun sy ucapkan terima kasih dan semoga bengkel sedara terus maju dan diberkati Allah, insyaAllah.

Tanpa Nama berkata...

Berapa total harga semua klo nk tukar ke passo?

Categories

#kerjakemahiran (1) #superbike #motorbike (1) #undercoat #nipponpaintrefinish #devilbissgun #expertpainting (1) 2k red (1) 3 layer clearcoat (1) alfa romeo (1) all toyota (1) alphard spray (1) bengkel cat kereta selangor (1) bengkel cat lori (1) bengkel cat petaling jaya (1) bengkel cat satria (1) bengkel cat shah alam (2) bengkel cat sungai buloh (1) best price and quality car spray (1) blm (1) bmw (1) boon (1) car painting (1) car spray in town (2) car spray selangor (3) cat 2k (2) cat 2k metalik (2) cat audi (1) cat kancil (2) cat kereta (1) cat kereta 2017 (1) cat kereta 2k selangor (3) cat kereta anggaran harga cat kereta (3) cat kereta perdana (1) cat kereta putrajaya (2) cat kereta raya aidilfitri 2012 (5) cat kereta selangor warna cat kereta #catkereta 2016 *jaminan5tahun (1) cat kereta waja (1) cat kereta wira (2) cat myvi (1) cat perdana crystal white (1) cat satria (2) cat satria biru metalik (2) cat satria neo (1) cat satria neo club (1) cat wira (3) cefiro (1) citreon painting (1) commercial transport painting and body repair (1) continental car painting (2) custom paint (2) daihatsu (1) daihatsu coure.kancil mira (1) drift battle malaysia (1) ferrari (1) ford (1) Gen2 dan Wira (3) geng drift (1) high solid clearcoat finishing (4) honda (2) honda colour (2) hyundai (2) iswara (2) k-car (1) k-kar (1) kancil (1) kancil amir (1) kancil l512 (1) kancil oren R60 (1) kenari (1) kereta drift (1) kerja kosong bengkel cat kereta (1) ketuk (1) ketuk dan cat (1) Kia (3) Kia Pregio (1) kia spectra (1) kimpalanbengkel azamaju sungai buloh (1) korean car painting (2) kos cat kereta kancil (1) kos cat kereta waja (1) lorry spray (1) mazda (1) mercedes (1) mini cooper painting (1) mitsubishi (1) mpv painting.crystal colour.car painting (2) multiflex colour (1) My colection'azamaju sprayworks' (1) Myvi (1) myvi colour (1) myvi dan wira (1) myvi painting (1) Myvi to passo (2) naza (1) naza painting (1) neo pink.warna satria neo (1) Neo r3 custom colour.warna cat satria neo (1) nissan (1) passo BJF2806 (1) passo to passo (1) pearl 2k.bengkel cat puncak alam (2) pearl.cat kereta (2) perdana (1) perkhimatan cat kereta putrajaya (2) perodua (1) peugeot (1) peugeot painting..conti car specialist painting (1) pilihan warna cat kereta (1) proton (1) proton perdana painting (1) proton respray (1) putrajaya painting service (1) saga (1) selangor (2) solid 2k.metalik (1) sticker company (1) subaru (1) subaru colour 2011 (1) sungai buloh (1) superbike paint work er6n (1) superbike painting (1) swift 2k red (1) tacap campurr (1) touch up (1) touch up bmw (1) Toyota (2) toyota body and paintwork (1) toyota colour (1) toyota se limited cat 2k (1) Toyota unser (1) tukar bumbung/cat luar (2) tukar warna kereta (1) tukar warna proton waja (1) van painting (1) van silver (1) volkswagen (1) volvo (1) waja crytal white (2) wan perdana (1) warna cat kancil (1) warna cat kancilcat kereta honda (2) warna cat metalik (1) warna cat satria (1) warna cat wira (1) warna menarik (1) warna menarik kelisa (1) warna pearl (1) warna proton waja (1) warna proton waja colour.waja R3 (1) warna subaru (2) warna-warna menarik kancil (1) warranty car spray (2) wgb 205 (1) wira (3) wira kak Ani (1) you tube (1)

Blogger Themes

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money