Download


LCD Text Generator at TextSpace.net

Assalamualaikum & selamat datang ke bengkel azamaju sprayworks puncak alam

Azamaju sprayworks sungai buloh

Assalamualaikum semua,jumpa lagi.
terima kasih buat anda semua yang sentiasa bersama kami.
Macam biasa,paparan kali ini adalah dari kerja yang telah kami siapkan.Anda boleh lihat dari mula proses hingga siap kerja-kerja mengecat yang telah kami lakukan.



Di bawah ini adalah proses mengecat semula Perodua Kancil,mudah cakap 'cat luar'.
Warna asal adalah merah 'solid' standat kilang yang telah mengalami proses penuaan warna akibat dari kesan sekeliling.Tuan empunya kereta inginkan warna merah jugak..
tapi,kali ini beliau memilih untuk melayang warna merah 2k..

Keadaan semasa di hantar kepada kami..
Serba sedikit 'part' sudah di buka.

Keadaan semasa di 'simen halus' selepas 'simen kasar'.

Sedia untuk di 'primer'.

Selepas di kenakan lapisan 'primer'..

Lepas tu 'under coat' pulak...

Yuppp...ini adalah 'base coat' @ warna yang di kehendaki.

Selesai lah sudah proses cat,polish,pasang barang..Tuannya dah datang punnn...



Ini pulak sebua Proton Wira aeroback 'cat luar' jugak...Warna asal kod cat 16941
EErrrrmmmmm boley tahan jugak la nak menggosok...
Keadaan selepas di simen bahagia-bahagian yang 'kemek'..

Gosok...jangan tak gosok,inilah kerja kami untuk mencantikkan semula kereta kesayangan anda.




selepas di layangkan lapisan 'primer'.

Sedar-sedar partner saya dah siap cat...maaf lah tak sempat ambil gambar secukupnya untuk anda lihat.apapun syukur segalanya dah beres..



Yang ni pulak, Iswara 'cat luar' jugak.. jemput la lihat-lihat prosesnyer..

Boleh tahan gak bonnet kereta ni...

setelah siap proses mengecat.nak buka paper je lagi...

Ermmm..sempat lagi owner kereta ni nak warnakan rim ...
Untuk kereta ni pun tak sempat kami nak ambil gambar keseluruhan prosesnya.Harap maaf ye.

Apa yang anda lihat di atas tadi adalah di antara proses-proses untuk menyiapkan kenderaan yang di hantar kepada kami,teruk atau tidak 'body' sesebuah kereta akan kami siapkan juga sebaik mungkin mengikut permintaan,kemampuan dan kehendak tuan empunya kereta.
Untuk anda samaada yang belum/ akan datang dan terutamanya kepada tuan-tuan empunya kereta yang telah menghantar kereta anda kepada kami untuk di siapkan,jutaan terima kasih kami ucapkan buat anda.Semoga hidup anda ceria dan di berkati selalu..amin.wasallam.

2 bersoaljawab:

@LiYaNNuaR berkata...

fuhh... camtu rupanya...

joe berkata...

aah...la akak.ni la keje kami.

Categories

#kerjakemahiran (1) #superbike #motorbike (1) #undercoat #nipponpaintrefinish #devilbissgun #expertpainting (1) 2k red (1) 3 layer clearcoat (1) alfa romeo (1) all toyota (1) alphard spray (1) bengkel cat kereta selangor (1) bengkel cat lori (1) bengkel cat petaling jaya (1) bengkel cat satria (1) bengkel cat shah alam (2) bengkel cat sungai buloh (1) best price and quality car spray (1) blm (1) bmw (1) boon (1) car painting (1) car spray in town (2) car spray selangor (3) cat 2k (2) cat 2k metalik (2) cat audi (1) cat kancil (2) cat kereta (1) cat kereta 2017 (1) cat kereta 2k selangor (3) cat kereta anggaran harga cat kereta (3) cat kereta perdana (1) cat kereta putrajaya (2) cat kereta raya aidilfitri 2012 (5) cat kereta selangor warna cat kereta #catkereta 2016 *jaminan5tahun (1) cat kereta waja (1) cat kereta wira (2) cat myvi (1) cat perdana crystal white (1) cat satria (2) cat satria biru metalik (2) cat satria neo (1) cat satria neo club (1) cat wira (3) cefiro (1) citreon painting (1) commercial transport painting and body repair (1) continental car painting (2) custom paint (2) daihatsu (1) daihatsu coure.kancil mira (1) drift battle malaysia (1) ferrari (1) ford (1) Gen2 dan Wira (3) geng drift (1) high solid clearcoat finishing (4) honda (2) honda colour (2) hyundai (2) iswara (2) k-car (1) k-kar (1) kancil (1) kancil amir (1) kancil l512 (1) kancil oren R60 (1) kenari (1) kereta drift (1) kerja kosong bengkel cat kereta (1) ketuk (1) ketuk dan cat (1) Kia (3) Kia Pregio (1) kia spectra (1) kimpalanbengkel azamaju sungai buloh (1) korean car painting (2) kos cat kereta kancil (1) kos cat kereta waja (1) lorry spray (1) mazda (1) mercedes (1) mini cooper painting (1) mitsubishi (1) mpv painting.crystal colour.car painting (2) multiflex colour (1) My colection'azamaju sprayworks' (1) Myvi (1) myvi colour (1) myvi dan wira (1) myvi painting (1) Myvi to passo (2) naza (1) naza painting (1) neo pink.warna satria neo (1) Neo r3 custom colour.warna cat satria neo (1) nissan (1) passo BJF2806 (1) passo to passo (1) pearl 2k.bengkel cat puncak alam (2) pearl.cat kereta (2) perdana (1) perkhimatan cat kereta putrajaya (2) perodua (1) peugeot (1) peugeot painting..conti car specialist painting (1) pilihan warna cat kereta (1) proton (1) proton perdana painting (1) proton respray (1) putrajaya painting service (1) saga (1) selangor (2) solid 2k.metalik (1) sticker company (1) subaru (1) subaru colour 2011 (1) sungai buloh (1) superbike paint work er6n (1) superbike painting (1) swift 2k red (1) tacap campurr (1) touch up (1) touch up bmw (1) Toyota (2) toyota body and paintwork (1) toyota colour (1) toyota se limited cat 2k (1) Toyota unser (1) tukar bumbung/cat luar (2) tukar warna kereta (1) tukar warna proton waja (1) van painting (1) van silver (1) volkswagen (1) volvo (1) waja crytal white (2) wan perdana (1) warna cat kancil (1) warna cat kancilcat kereta honda (2) warna cat metalik (1) warna cat satria (1) warna cat wira (1) warna menarik (1) warna menarik kelisa (1) warna pearl (1) warna proton waja (1) warna proton waja colour.waja R3 (1) warna subaru (2) warna-warna menarik kancil (1) warranty car spray (2) wgb 205 (1) wira (3) wira kak Ani (1) you tube (1)

Blogger Themes

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money