Download


LCD Text Generator at TextSpace.net

Assalamualaikum & selamat datang ke bengkel azamaju sprayworks puncak alam

Proses cat kancil 'orange' R60

Salam semua yang sedang melawat ke blog ini.
Sambil-sambil sibuk kat bengkel,sempat la jugak ambil gambar antara kereta yang sedang kami 'kerjakan"....ye lah..buka barang,tampal putty,gosok lagi....bla bla....sampai le siap.
Di kesempatan ini,saya paparkan antara kereta yang telah di siapkan.Kali ini sebuah Kancil datangnya dari Batu Cave,saya tak pasti nama akak yang empunya kereta ini,Apapun beliau dan suaminya 'COOL...Terima kasih BOS..

Ini le asal usul catnya...hijau cair.


Proses buka barang-simen sedang berlaku ketika ini.


Tup tup hujan la pulak....sabar.sememangnya sabar itu sebahagian daripada iman. Penuh air depan bengkel..



Siap gosok,primer pulak.


Sambil buat koje,sambil amik gambar,ni la koje aku sekarang.Jamil sedang melutut di tepi kancil...hah pulak,gurau jer.


Gosok sudah cat pun sudah.....ni lah hasilnya.

11 bersoaljawab:

sya berkata...

smart..sy berminat...kalau mcm yg ni berapa kosnya? Anggaran..

joe@azamaju berkata...

sya,cat luar kancil keadaan body kereta lebih kurang macam ni dan guna warna ini juga..bajet dalam RM1000.
warna tersebut adalah warna pearl seperti warna oren myvi.berminat dan untuk harga tepat jemput datang bengkel..terima kasih

Tanpa Nama berkata...

din bertanye...
klu cat kancil luar dan dalam drpd warna emas cair kpd purple metalic berapa kosnye...

joe@azamaju berkata...

ok Din,
kancil tukar warna,purple metalik anggaran kos dalam RM1500.
terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

joe, saya nak tanya... klau keta sy warna kelabu (saga blm) nak tukar warna pink sebijik mcm warna myVi Limited Edition (Pink), anggaran bape ek?? tenkiu...

joe@azamaju berkata...

saga BLM tukar warna pink myvi baru,anggaran dalam RM2200.00,*warna baru pearl/crystal..maklumat lanjut/harga tepat boleh datang ke bengkel. terima kasih.

WaMoSa Network v3 berkata...

bro joe...saya ade kereta kancil mata belalang.. ade karat sikit kt bonet depan dan sikit kt bonet belakang..
cadang nk tukar bodykit n hantar cat kaler solid white pastu bonet juz nk simen sbb nk tampal sticker carbon fibre. brape angaran kos??

kalo perlu saya emelkan gambar karat2 di bonet...

WaMoSa Network v3 berkata...

bro joe...saya ade kereta kancil mata belalang.. ade karat sikit kt bonet depan dan sikit kt bonet belakang..
cadang nk tukar bodykit n hantar cat kaler solid white pastu bonet juz nk simen sbb nk tampal sticker carbon fibre. brape angaran kos??

kalo perlu saya emelkan gambar karat2 di bonet...

Azura Azizi berkata...

Salam kalo nak cat bumper r3 gen2 berapa ek?? Bumper tu baru tukar tp xcat lagi..berapa harganya??

azamaju sprayworks berkata...

wassalam Azura.
cat satu bumper RM170 .
terima kasih..salam ramadhan

Mira berkata...

Assalamualaikum.
boleh bgtau anggaran kos utk cat kereta kancil lama warna biru, nak tukar kaler merah maroon ala ala suzuki swift tu. kereta kancil ni ada karat sikit kat bahagian bumbung dia.
agak agak kos dalam berapa ye? terima kasih :)

Categories

#kerjakemahiran (1) #superbike #motorbike (1) #undercoat #nipponpaintrefinish #devilbissgun #expertpainting (1) 2k red (1) 3 layer clearcoat (1) alfa romeo (1) all toyota (1) alphard spray (1) bengkel cat kereta selangor (1) bengkel cat lori (1) bengkel cat petaling jaya (1) bengkel cat satria (1) bengkel cat shah alam (2) bengkel cat sungai buloh (1) best price and quality car spray (1) blm (1) bmw (1) boon (1) car painting (1) car spray in town (2) car spray selangor (3) cat 2k (2) cat 2k metalik (2) cat audi (1) cat kancil (2) cat kereta (1) cat kereta 2017 (1) cat kereta 2k selangor (3) cat kereta anggaran harga cat kereta (3) cat kereta perdana (1) cat kereta putrajaya (2) cat kereta raya aidilfitri 2012 (5) cat kereta selangor warna cat kereta #catkereta 2016 *jaminan5tahun (1) cat kereta waja (1) cat kereta wira (2) cat myvi (1) cat perdana crystal white (1) cat satria (2) cat satria biru metalik (2) cat satria neo (1) cat satria neo club (1) cat wira (3) cefiro (1) citreon painting (1) commercial transport painting and body repair (1) continental car painting (2) custom paint (2) daihatsu (1) daihatsu coure.kancil mira (1) drift battle malaysia (1) ferrari (1) ford (1) Gen2 dan Wira (3) geng drift (1) high solid clearcoat finishing (4) honda (2) honda colour (2) hyundai (2) iswara (2) k-car (1) k-kar (1) kancil (1) kancil amir (1) kancil l512 (1) kancil oren R60 (1) kenari (1) kereta drift (1) kerja kosong bengkel cat kereta (1) ketuk (1) ketuk dan cat (1) Kia (3) Kia Pregio (1) kia spectra (1) kimpalanbengkel azamaju sungai buloh (1) korean car painting (2) kos cat kereta kancil (1) kos cat kereta waja (1) lorry spray (1) mazda (1) mercedes (1) mini cooper painting (1) mitsubishi (1) mpv painting.crystal colour.car painting (2) multiflex colour (1) My colection'azamaju sprayworks' (1) Myvi (1) myvi colour (1) myvi dan wira (1) myvi painting (1) Myvi to passo (2) naza (1) naza painting (1) neo pink.warna satria neo (1) Neo r3 custom colour.warna cat satria neo (1) nissan (1) passo BJF2806 (1) passo to passo (1) pearl 2k.bengkel cat puncak alam (2) pearl.cat kereta (2) perdana (1) perkhimatan cat kereta putrajaya (2) perodua (1) peugeot (1) peugeot painting..conti car specialist painting (1) pilihan warna cat kereta (1) proton (1) proton perdana painting (1) proton respray (1) putrajaya painting service (1) saga (1) selangor (2) solid 2k.metalik (1) sticker company (1) subaru (1) subaru colour 2011 (1) sungai buloh (1) superbike paint work er6n (1) superbike painting (1) swift 2k red (1) tacap campurr (1) touch up (1) touch up bmw (1) Toyota (2) toyota body and paintwork (1) toyota colour (1) toyota se limited cat 2k (1) Toyota unser (1) tukar bumbung/cat luar (2) tukar warna kereta (1) tukar warna proton waja (1) van painting (1) van silver (1) volkswagen (1) volvo (1) waja crytal white (2) wan perdana (1) warna cat kancil (1) warna cat kancilcat kereta honda (2) warna cat metalik (1) warna cat satria (1) warna cat wira (1) warna menarik (1) warna menarik kelisa (1) warna pearl (1) warna proton waja (1) warna proton waja colour.waja R3 (1) warna subaru (2) warna-warna menarik kancil (1) warranty car spray (2) wgb 205 (1) wira (3) wira kak Ani (1) you tube (1)

Blogger Themes

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money