Download


LCD Text Generator at TextSpace.net

Assalamualaikum & selamat datang ke bengkel azamaju sprayworks puncak alam

perdana MR.Wan /Putrajaya

Assalamualaikum buat anda yang sedang mengikiti blog ini sekarang,semoga di rahmati Allah Selalu.
Kali ini saya paparkan salah sebuah kereta yang telah di siapkan.ucapan beribu-ribu.. terima kasih buat saudara WAN..dari putrajaya yang telah sudi singgah ke bengkel ini,semoga anda & kereta anda sentiasa sihat hendaknya..'heheee..sory wan..gurau jer'.
Yap,berbalik pada ceritera asal saya di sini adalah untuk berkongsi dengan anda detik-detik proses menyiakan Perdana yang bernadi 'turbo' ini..heh heh..



Asalnye cenggini ler kulitnya sebelum di proses 'pembedahan plastik' di jalankan untuk mencerahkan 'kulit' macam mekel jeksen plak..tapi ini le hakikatnya.
Ada la plak luka-luka kecil..operate/ketuk/tampal..



Mungkin anda perasan serbuk di atas bonet tu kan?? itulah dia serpihan 'clear coat' yang lama/telah rosak.pergghhhh hampir 1 kereta kami terpaksa kikis buang benda alah ni..apa boleh buat 'clear coat' yang lama dah langsung tak lekat.


Dalam pada tue..Mr.Wan ingin merubah penampilan sket..di padankan lah perdana ini denga body part perdana/alfa..garang gak aku tengok waktu-waktu macam ni..haha 'psss..intercooler tu yang buat nampak garang..


Kat bawah ni,proses menyimen sedang berjalan setelah kerja-kerja mengupas 'clear coat' selesai...ermmmm





Dah masuk time 'under kot??..'


Checking plak kat mana yang berlubang lagi..




Tup-tup dah spray..cepatnya? ohhh tidak..kerja-kerja mengecat sesebuah kereta tidak lah secepat yang anda lihat seperti dalam gambor ni..'kesabaran amat di perlukan kedua-dua belah pihak tukang cat & tuan kereta..




Loorrr dah siap pon cat..


Tiba-tiba Mr.Wan kol..aloo joe,itu rim saya mau warna putih larrr..


...maka jadi putih la rimnya..segalanya putih belaka..putih bersih macam tuan kereta ni..uhuksss


Time ni,malam sampai siang 'lawak jer..' dok pasang barang..adjust sana..adjust sini







Jeng jeng...ok bos kereta sudah siap..

6 bersoaljawab:

FARIHANA berkata...

suka la tengok keta2 nih....

joe@azamaju berkata...

ye ker?? terima kasih coz singgah kat blog ni cik farihana.

FARIHANA berkata...

sama2..
tapi memang saya sangat suka kereta..
perdana blum pernah drive n also keta auto..
pernah sekali bawa auto..tu pun nak masuk parking rumah jer.

joe@azamaju berkata...

saya doakan semoga awak akan dapat lebih dari perdana...aminn

TokDon berkata...

berapa kos untuk perdana pearl white tu..berapa hari? plus tukar bempur depan baru...

joe@azamaju berkata...

anggaran kos untuk cat sahaja RM2400.00
bumper depan'alfa'+ bracket RM450.00
tak termasuk grill,bracket grill,lining bumper & logo

tempoh siap +/- 2 minggu

Categories

#kerjakemahiran (1) #superbike #motorbike (1) #undercoat #nipponpaintrefinish #devilbissgun #expertpainting (1) 2k red (1) 3 layer clearcoat (1) alfa romeo (1) all toyota (1) alphard spray (1) bengkel cat kereta selangor (1) bengkel cat lori (1) bengkel cat petaling jaya (1) bengkel cat satria (1) bengkel cat shah alam (2) bengkel cat sungai buloh (1) best price and quality car spray (1) blm (1) bmw (1) boon (1) car painting (1) car spray in town (2) car spray selangor (3) cat 2k (2) cat 2k metalik (2) cat audi (1) cat kancil (2) cat kereta (1) cat kereta 2017 (1) cat kereta 2k selangor (3) cat kereta anggaran harga cat kereta (3) cat kereta perdana (1) cat kereta putrajaya (2) cat kereta raya aidilfitri 2012 (5) cat kereta selangor warna cat kereta #catkereta 2016 *jaminan5tahun (1) cat kereta waja (1) cat kereta wira (2) cat myvi (1) cat perdana crystal white (1) cat satria (2) cat satria biru metalik (2) cat satria neo (1) cat satria neo club (1) cat wira (3) cefiro (1) citreon painting (1) commercial transport painting and body repair (1) continental car painting (2) custom paint (2) daihatsu (1) daihatsu coure.kancil mira (1) drift battle malaysia (1) ferrari (1) ford (1) Gen2 dan Wira (3) geng drift (1) high solid clearcoat finishing (4) honda (2) honda colour (2) hyundai (2) iswara (2) k-car (1) k-kar (1) kancil (1) kancil amir (1) kancil l512 (1) kancil oren R60 (1) kenari (1) kereta drift (1) kerja kosong bengkel cat kereta (1) ketuk (1) ketuk dan cat (1) Kia (3) Kia Pregio (1) kia spectra (1) kimpalanbengkel azamaju sungai buloh (1) korean car painting (2) kos cat kereta kancil (1) kos cat kereta waja (1) lorry spray (1) mazda (1) mercedes (1) mini cooper painting (1) mitsubishi (1) mpv painting.crystal colour.car painting (2) multiflex colour (1) My colection'azamaju sprayworks' (1) Myvi (1) myvi colour (1) myvi dan wira (1) myvi painting (1) Myvi to passo (2) naza (1) naza painting (1) neo pink.warna satria neo (1) Neo r3 custom colour.warna cat satria neo (1) nissan (1) passo BJF2806 (1) passo to passo (1) pearl 2k.bengkel cat puncak alam (2) pearl.cat kereta (2) perdana (1) perkhimatan cat kereta putrajaya (2) perodua (1) peugeot (1) peugeot painting..conti car specialist painting (1) pilihan warna cat kereta (1) proton (1) proton perdana painting (1) proton respray (1) putrajaya painting service (1) saga (1) selangor (2) solid 2k.metalik (1) sticker company (1) subaru (1) subaru colour 2011 (1) sungai buloh (1) superbike paint work er6n (1) superbike painting (1) swift 2k red (1) tacap campurr (1) touch up (1) touch up bmw (1) Toyota (2) toyota body and paintwork (1) toyota colour (1) toyota se limited cat 2k (1) Toyota unser (1) tukar bumbung/cat luar (2) tukar warna kereta (1) tukar warna proton waja (1) van painting (1) van silver (1) volkswagen (1) volvo (1) waja crytal white (2) wan perdana (1) warna cat kancil (1) warna cat kancilcat kereta honda (2) warna cat metalik (1) warna cat satria (1) warna cat wira (1) warna menarik (1) warna menarik kelisa (1) warna pearl (1) warna proton waja (1) warna proton waja colour.waja R3 (1) warna subaru (2) warna-warna menarik kancil (1) warranty car spray (2) wgb 205 (1) wira (3) wira kak Ani (1) you tube (1)

Blogger Themes

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money