Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun 21, 2009

Putra 02c

Assalamualaikum..
Antara kereta yang tahap 'limited edition' keluaran PROTON..PUTRA 1.8,inilah paparan kami kali ni.Bebanyak terima kasih kepada EN.Putra ..'maaf terlupa namanya' yang sudi singgah ke bengkel ini seterusnya mendapatkan khidmat cat di sini.
Tiap kereta berbaza masaalahnya,begitu juga halnya dengan Putra ni..ya! bumbungnya... kerosakan lazim buat kenderaan keluaran proton,bahagian lain takda hal.*Pada anda yang mengalami masaalah yang serupa janganlah khuatir,kanser bumbung masih boleh di rawat..
Ok,kat bawah ni saya paparkan keadaan kereta tersebut dari awal hingga siap proses mengecat+kimpal bumbung...jom tengok kat bawah...........


*ini sesudah di siapkan... Warna asal,dark grey..waktu ni dalam proses menyimen dan menggosok.

*sedia untuk di 'primer'.






*siap 'primer' letak jup kat luar kasi kering,sambil tu boleh baiki bumbung plak.

























*dah siap welding,tempat tersebut telah di simen semula,kasi dia mandi ngan 'syampoo...plak







*tahap ni dah nak m…

Myvi tooooOOOO PASSOOoooo

Assalamualaikum..jumpa lagi,semua yang sedang melawat blog ini.
Paparan kami kali ini tentang sebuah perodua MYVI yang telah di 'upgrade' body parts...nya? kepada PASSO .Tuan empunya 'passo' ini datangnya dari Shah Alam. En.syukri, terima kasih kerana sudi berkunjung ke bengkel kami.
Ceritanya..kereta tersebut akan di berikan pada anaknya yang sedang menunggu keputusan exam terakhir di sebuah 'U' .Sayangnya beliau terhadap anaknya dan juga kegigihan anaknya yang bersungguh-sungguh belajar ..akahirnya dapat la hadiah dari seorang bapa,berupa sebuah kereta yang telah siap di 'upgrade' ..semoga segalanya berjalan baik hendaknya.
Beliau membeli segala kelengkapan 'part-part' tersebut dari saudara jesse,lokasi kedai di subang permai,subang.Atas minat beliau sendiri 'En.Syukri' telah mencari body part tersebut dari bahagian depan hingga belakang...PASSO,tak ketinggalan karpet,door trim..dll,rasanya beliau masih lagi mencari part-part yang boleh d…