Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 9, 2009

teman pomen tukau injin kat baling

( Cerita selingan..kawan -kawan)
sewaktu ke baling,kedah,dalam proses menggantikan injin kereta saudara Mior/pengerusi T17c Motorsports. Buat anda yang perlukan perkhidmatan baik pulih injin,tukar injin,servis berjadual,convert manual>turbo+ upgrade...sila terus hubungi saudara Najib 013-3939868- gambar: dari kiri-abang ramli,mior,joe dan najib. 4 pagi kat tengah kebun sawit simpang grik-baling. lapau,pekena teh panas...



tuan kereta dengan berhemah menuang minyak injin ke injin keretanya...



suasana di hadapanbengkel Saudara Najib 'MN MOTORSPORTS' 013-3939868




aiyyooo..siap cuci lagi la lu punya kereta En.sharil..ni nak p auto show @ sprint test..
..semangat mau adaa..cayalah.


Kereta saudara Mior 'ada botol' kat bonet bersedia untuk merempit..selepas pembedahan 'pintasan injin' di baling dulu..

perdana MR.Wan /Putrajaya

Assalamualaikum buat anda yang sedang mengikiti blog ini sekarang,semoga di rahmati Allah Selalu.
Kali ini saya paparkan salah sebuah kereta yang telah di siapkan.ucapan beribu-ribu.. terima kasih buat saudara WAN..dari putrajaya yang telah sudi singgah ke bengkel ini,semoga anda & kereta anda sentiasa sihat hendaknya..'heheee..sory wan..gurau jer'.
Yap,berbalik pada ceritera asal saya di sini adalah untuk berkongsi dengan anda detik-detik proses menyiakan Perdana yang bernadi 'turbo' ini..heh heh..



Asalnye cenggini ler kulitnya sebelum di proses 'pembedahan plastik' di jalankan untuk mencerahkan 'kulit' macam mekel jeksen plak..tapi ini le hakikatnya.
Ada la plak luka-luka kecil..operate/ketuk/tampal..



Mungkin anda perasan serbuk di atas bonet tu kan?? itulah dia serpihan 'clear coat' yang lama/telah rosak.pergghhhh hampir 1 kereta kami terpaksa kikis buang benda alah ni..apa boleh buat 'clear coat' yang lama dah langsung tak lekat…