Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 6, 2009

Waja crystal white

Assalamualaikum semua yang sedang melawat blog ini..Selamat menyambut tahun baru hijrah .
Macam biasa kerja saya di sini..mengetuk , mengecat n memblog ..yap,untuk kali ini saya paparkan sebuah waja yang telah kami siapkan.

Seperti anda boleh lihat di atas,inilah keadaan asal n warna waja tersebut..Atas permintaan tuan empunya waja ini,supaya di tambah 'arch' pada fender' sebab nak sesuaikan dengan rim yang sedang di gunakan..
di bawah ni,keadaan setelah selesai proses menyimen,proses 'primer' telah di lakukan pada waja ini.Tambah lagi skit 'putty' mana tempat yang patut.

Sekarang masa untuk melayangkan warna yang di kehendaki,pastinya 'base coat' di layangkan dahulu..sebab warna yang di gunakan adalah 'crystal white' ..ermm mudah cakap macam warna camry@alpad...pastu baru layangkan pula dia punya 'crystal'..

Kat bawah neh..keadaan setelah siap di cat,paper pun tak bukak lagi..tunggu kering skit lah.

Hampir-hampir nak kering,proses …

satria neo pink..

sila 'double click' untuk lihat lebih jelas.
Salam semua,...pink!!!..pearl
Satria neo pink..itulah tajuk entri kali ini dan kandungannya.
Di ceritakan tuan empunya NEO ini adalah seorang wanita..tak menghairankan beliau memilih warna ini untuk kereta kesayanganya.
Asalnya warna kete ni seperti anda boleh lihat kat bawah ni..sebelum beliau menghantar ke sini,terlebih dahulu beliau telah membuat penambahan bodykit NEO R3..bumper depan dan belakang.

Proses-proses menbuka barang,menyimen,menggosok sedang berjalan waktu ni..
bungkus dulu sebelum cat..

Untuk warna tersebut beliau memilih untuk menambah sedikit kelainan pada 'pink' ini ,beliau memilih untuk menambah 'gold pearl' sebagai kesan khas untuk warna kereta ini.'pink+gold pearl'..boleh tahan..

Proses mengecat sedang berlangsung,cat pun dah kering..paper pun siap di buka.

Kat bawah ni anda boleh lihat keadaan selepas selai kerja-kerja mengecat..tunggu masa tuannya nak ambil je lagi..



Antara kesan-kesan…