Download


LCD Text Generator at TextSpace.net

Assalamualaikum & selamat datang ke bengkel azamaju sprayworks puncak alam

kancil red+gold pearl


   Assalamualaikum semua..mlm ni ada mood rajin skit nak godek2 keybod..
Entri kali ni memaparkan kerja-kerja mengecat semula sebuah kereta ..ya,perodua Kancil..terima kasih Bro Hamdi dari Ampang,
   Kami bergerak ke Ampang untuk mengambil kancil ini,..jumpa depan Ampang point..selesai sesi penerangan oleh tuan kereta..dan saya.terus gerak semula ke sungai buloh.
   Kereta ini tak banyak kemek,akan tetapi keadaan cat 'clearcoat ' lama, telah mengelupas..jadi ,di sini kerja-kerja untuk buang clearcoat ini sedikit mengambil masa.kena gosok elok-elok..kalau tak nanti akan naik semula.

 Proses menggosok simen..nak di jadikan critera.spoiler belakang telah di layangkan cat 'spray can'..sedikit masaelah..sikit je..untuk kami buangkan lapisan cat tersebut sebelum melayangkan cat primer.

 Waktu ni dah hampir nak siap..Bro jamil sedang melakukan pemasangan barang..adjust bumper depan..cun cun.


 Haaaa..inilah proses polish..visor pun di polish..
 Dah siap..sesi fotografi la pulak untuk sang kancil ni..*buat kenang-kenangan katakan..he he.



 Selesai sudah proses mengecat perodua kancil..kancil ini telah di layang kan cat merah+ gold pearl untuk lebih bling2..menarik tika bawah mentari..tiba masa untuk di hantar semula pada tuannya..on da way ke Ampang Point..
*Terima kasih pada En.Hamdi atas sokongan dan kepercayaan pada kami

5 bersoaljawab:

agonist.beta berkata...

Bro,tak brapa nak familiar ar area Sungai Buloh ni.Kalau nak mintak tolong cat luar dalam,boleh ke dtg rumah amik kereta?Sy pakai kancil 1st model yg 4 gear tu.Cat skarang ni dah mati la.Kaler merah.Nak tukar pada kaler kuning nak ke oren2 jagung (metalic) tu.Agak-agak brape kos ek?

joe@azamaju berkata...

Bro agonist,
kancil tukar warna kuning>>oren/metalik. anggaran kos RM1600-1800
ini harga anggaran dan tak lebih dari harga ini. sbb nak tahu jgk kancil 660 @ 850,kalau 660 susah sikit sebab nak kena buka kusyen/karpet.
kalau nak kami ambilkan boleh,bagi alamat @ jumpa di stesen petrol berdekatan.

agonist.beta berkata...

rsnye 660 la kot sbb 4 gear je. :)
tapi kereta tu mmg da uzur gile.cat dah mati.pastu getah kat bumbung atas kpale tu da tanggal.pastu nak tinted.so bro cadangkan sy repair dulu baru anta cat ke cmane?

p/s:tak jadikla buat kaler kuning tu.biru kot.kaler nnt la sy confirm kendian.

joe@azamaju berkata...

mungkin ya,kete uzur..biasa la,dah lama jemur hujan panas.getah atas kpale atau getah cermin depan?..kalau getah cermin depan lebih baik buat sekali masa hantar cat,sebab nanti cermin depan kene buka gak sblm proses cat.kalau getah kiri/kanan bumbung tu bro blh beli,lepas cat blh terus pasang sekali,tinted elok buat selepas cat.
*skrg ni ramai gak layan biru laut..macam2 biru..jangan haru biru udah le ekk..he he
ok bro amik masa.

agonist.beta berkata...

bukan getah keliling tu.ni getah yang dok kat siling kete tu.ntah ape ke namenye.tapi senang cite,segala mende kat kete tu sume da uzur belaka.kalau bro joe boleh buatkan semua,lagik best.takyah sy anta byk2 bengkel.agak-agak dlm masa 2 minggu leh setel ke?

Categories

2k red (1) 3 layer clearcoat (1) alfa romeo (1) all toyota (1) alphard spray (1) bengkel cat kereta selangor (1) bengkel cat lori (1) bengkel cat petaling jaya (1) bengkel cat satria (1) bengkel cat shah alam (2) bengkel cat sungai buloh (1) best price and quality car spray (1) blm (1) bmw (1) boon (1) car painting (1) car spray in town (2) car spray selangor (3) cat 2k (2) cat 2k metalik (2) cat audi (1) cat kancil (2) cat kereta (1) cat kereta 2k selangor (3) cat kereta anggaran harga cat kereta (3) cat kereta perdana (1) Cat kereta puncak alam (1) cat kereta putrajaya (2) cat kereta raya aidilfitri 2012 (5) cat kereta waja (1) cat kereta wira (2) cat myvi (1) cat perdana crystal white (1) cat satria (2) cat satria biru metalik (2) cat satria neo (1) cat satria neo club (1) cat wira (3) cefiro (1) citreon painting (1) commercial transport painting and body repair (1) continental car painting (2) custom paint (2) daihatsu (1) daihatsu coure.kancil mira (1) drift battle malaysia (1) ferrari (1) ford (1) Gen2 dan Wira (3) geng drift (1) high solid clearcoat finishing (4) honda (2) honda colour (2) hyundai (2) iswara (2) k-car (1) k-kar (1) kancil (1) kancil amir (1) kancil l512 (1) kancil oren R60 (1) kenari (1) kereta drift (1) kerja kosong bengkel cat kereta (1) ketuk (1) ketuk dan cat (1) Kia (3) Kia Pregio (1) kia spectra (1) kimpalanbengkel azamaju sungai buloh (1) korean car painting (2) kos cat kereta kancil (1) kos cat kereta waja (1) lorry spray (1) mazda (1) mercedes (1) mini cooper painting (1) mitsubishi (1) mpv painting.crystal colour.car painting (2) My colection'azamaju sprayworks' (1) Myvi (1) myvi colour (1) myvi dan wira (1) myvi painting (1) Myvi to passo (2) naza (1) naza painting (1) neo pink.warna satria neo (1) Neo r3 custom colour.warna cat satria neo (1) nissan (1) passo BJF2806 (1) passo to passo (1) pearl 2k.bengkel cat puncak alam (2) pearl.cat kereta (2) perdana (1) perkhimatan cat kereta putrajaya (2) perodua (1) peugeot (1) peugeot painting..conti car specialist painting (1) pilihan warna cat kereta (1) proton (1) proton perdana painting (1) proton respray (1) putrajaya painting service (1) saga (1) selangor (2) solid 2k.metalik (1) sticker company (1) subaru (1) subaru colour 2011 (1) sungai buloh (1) superbike paint work er6n (1) superbike painting (1) swift 2k red (1) tacap campurr (1) touch up (1) touch up bmw (1) Toyota (2) toyota body and paintwork (1) toyota colour (1) toyota se limited cat 2k (1) Toyota unser (1) tukar bumbung/cat luar (2) tukar warna kereta (1) tukar warna proton waja (1) van painting (1) van silver (1) volkswagen (1) volvo (1) waja crytal white (2) wan perdana (1) warna cat kancil (1) warna cat kancilcat kereta honda (2) warna cat metalik (1) warna cat satria (1) warna cat wira (1) warna menarik kelisa (1) warna pearl (1) warna proton waja (1) warna proton waja colour.waja R3 (1) warna subaru (2) warna-warna menarik kancil (1) warranty car spray (2) wgb 205 (1) wira (3) wira kak Ani (1) you tube (1)

Blogger Themes

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money