Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 21, 2011

wira tukar warna *warna honda city

Salam semua..
Wira..pemiliknya menamakan wira ini "wiravo"..mungkin ada sebabnya..saya pun tak tau..
seperti anda lihat,wira ini mengalami kecederaan yang agak "boleh tahan"..kemek pada bahagian belakang.
pada bahagian bumbung  cat clear coat dah mengelupas..mungkin dah lama terjemur.adat lah tu..kita pun kalau berjemur tengah panas lama-lama..apa akan jadi ye tak?? tak ada benda yang kekal di dunia ini..kita sendiri pun hanya singgah sementara sahaja di dunia ini..
Proses tarik body sedang di uruskan..
Mana tempat yang berlubang/karat/kemek di periksa terlebih dahulu..yang mana tempat perlu di baiki mesti baiki sebelum kerja-kerja mengecat di lakukan..


Selepas siap di cat primer..kenderaan anda juga akan di cat primer jika proses mengecat bahagian luar/tukar warna di lakukan,ini untuk menutup lubang-lubang halus pada permukaan simen di bawahnya dan untuk lebih terjamin catnya nanti..insyaallah.

Proses mengecat sedang di lakukan..

Ok..dah pun siap..masa untuk berg…

proses mengecat satria 3 layer clearcoat

Satria..sebuah kereta coupe yang banyak di gunakan kat malaysia ni..siap tak tau ek...?
masih mempunyai peminat tersendiri.sejarah yang agak cemerlang dari model awalnya hingga sekarang..terbaru satria neo berentap di arena Rally..terbaik !!
untuk satria yang kami nak siapkan kali ini..sperti anda boleh lihat kat bawah ni..keadaan asalnya..itu tak menjadi masaalah...

Dah lama terjemur hujan/panas...hal sebegini biasa berlaku.biar kami selesaikan..nak tukar sekeping bumbung satria..? mahal..kadang2 saya sendiri tak berapa sedap hati nak bagi tau harga bumbung satria..bumbung sahaja..berapa RM..anda boleh tanya pakcik google ataupun tanya dulu pada kawan-kawan..tak pun pergi kedai spare part..tanya di sana..
Penuh simen..mana-mana tempat yang kemek mesti di ratakan dahulu sebelum mengecat..

Cat primer..sudah semestinya ..

*gambar ini di ambil selepas selesai proses clearcoat..paper pun tak boleh buka lagi masa ni..
Orait bos,dah siap...*untuk satria kali ini.atas permintaan tuan empunya kere…

perodua myvi lemon yellow

Assalam semua pelanggan dan pelawat blog ini, entri dari saya kali ini berkaitan proses memgecat sebuah perodua myvi,agak jauh datangnya kereta ini..dari Pekan,Pahang..terima kasih buat tuan empunya myvi ini coz sudi singgah ke bengkel azamaju. Ok..jom teruskan tentang kereta ini..  keadaan asal..seperti anda boleh lihat..macam di bawah ini.body part semua dah sedia ada.. Ada kelainan..pada bahagian belakang..buat anda yang mengikuti tentang K kar sudah pasti kenal dengan aksesori seperti yang ada pada myvi ini. proses menyimen..menggosok dah pun siap.sekarang masa untuk bungkus..dah sampai masa untuk mewarnakan myvi ini..
Kekuningan..inilah warna pilihan tuan empunya myvi kali ini..Lemon yellow..meriah kaler ni..

cat pun dah kering..polish pun sudah..barang pun dah di pasang semula..hasilnya ..seperti anda boleh lihat di bawah.



*sekali lagi,dari kami..terima kasih buat tuan empunya myvi ini sebab sudi dapatkan perkhidmatan di bengkel ini.buat semua pelanggan..andai ada salah silap dari kami …